top of page

ZAVRŠNICA - RASPORED NATJECANJA



IZVADAK IZ PROPOZICIJA NATJECANJA

  • Utakmice se igraju 2 x 15 minuta, odmor 5 minuta između poluvremena. Igra se sa službenom loptom Molten vel. 1, a isključenje igračice je 1 minutu.

  • Treneri mogu koristiti TRI (3) ekipna time out po utakmici u trajanju 30 sekundi - zbog velikog broja utakmica, a zadnjih 5 minuta utakmice mogu koristiti samo jedan time out.

  • Broj igračica koje se mogu prijaviti u zapisnik je 16. Sve igračice i treneri moraju biti na VALJANOJ LISTU LICENCIRANIH IGRAČICA I SL. OSOBA, a treneri uredno potvrđene licence za 2017./2018.


Završni poredak u grupi određuje se na osnovi osvojenih bodova. Ako dva ili više klubova osvoji isti broj bodova poredak se određuje sukladno Propozicijama natjecanja:

  • u izračun se uzimaju međusobni ishodi klubova o kojima je riječ, a redoslijed se određuje na osnovi osvojenih bodova na tako dobivenoj suženoj ljestvici;

  • ako je broj bodova na tako dobivenoj suženoj ljestvici jednak, bolje je poredan klub koji ima bolju razliku datih i primljenih pogodaka na suženoj ljestvici;

  • ako je razlika datih i primljenih pogodaka na suženoj ljestvici jednaka, bolje je poredan klub koji je ima bolju ukupnu razliku golova na ljestvici završnog turnira;

  • ako je i ukupna razlika pogodaka na završnoj ljestvici jednaka, bolje je poredan klub koji je postigao ukupno više pogodaka u tijeku završnog turnira;

  • ako se ni tako ne može odrediti redoslijed na završnoj ljestvici turnira, poredak klubova se odlučuje ždrijebom.


U razigravanju za poredak nakon utakmica po grupama (ut. broj 041-072) u slučaju neriješenog ishoda, odmah se izvode sedmerci (nema produžetaka). Sedmerci se izvode najprije naizmjenično po 5 (pet različitih igračica) u seriji (ukoliko nakon tri izvedena sedmerca sa svake strane jedna od ekipa ima prednost od 3 zgoditka, prvu seriju nije nužno izvoditi do kraja).


Ukoliko je i nakon 5 (pet) izvedenih sedmerca sa svake strane rezultat i dalje izjednačen, nastavlja se sa izvođenjem sedmeraca s time da je redoslijed izvođenja ekipa obrnut. Svaka ekipa mora opet odrediti po pet igračica (mogu biti sve, samo poneke, ili različite igračice nego u prvoj seriji), a pobjednik se dobiva ako nakon jednakog broja izvednih sedmeraca u drugoj i svim slijedećim serijama jedna od ekipa ima prednost od jednog gola (nije nužno izvoditi seriju do kraja). Princip nominiranja po pet igračica primjenjuje se do konačne odluke.


Golovi postignuti u izvođenju sedmeraca nakon isteka regularnog dijela utakmice ne ulaze u zbroj golova za najbolju strijelkinju završnice.

Recent Posts

See All
bottom of page