top of page

TURNIR "LINO", KORPIVNICA 2018.

Updated: Oct 1, 2018

U dva dana, 29. i 30. rujna, u dvije koprivničke dvorane odigrane su utakmice 2. po redu turnira „Lino“ na kojem je u dvije uzrasne kategorije, sudjelovalo ukupno 11 ekipa iz Hrvatske.


U dvorani Srednje škole Koprivnica natjecale su se djevojčice rođene 2006. i mlađe. Naša generacija odigrala je odličan turnir.


U subotu, prvoga dana turnira, odigrale su utakmice po skupinama:

Skupina „A“

RK Podravka -ŽRK Trnina 14:11

ŽRK Sinj – RK Podravka 18:20

ŽRK Trnina – ŽRK Sinj 14:25


Skupina „B“

RK Sesvete Agroproteinka – ŽRK Tvin Virovitica 26:5

ŽRK Trogir '58 – RK Sesvete Agroproteinka 7:14

ŽRK Tvin Virovitica – ŽRK Trogir ’58 7:20


U nedjelju su na rasporedu bile polufinalne i utakmice za medalje.

Kao prvi iz skupine „B“, u polufinalu smo igrali protiv naših poznanica iz četvrtfinala Završnice prvenstva Hrvatske u Umagu, ŽRK Sinj. Puno lakše, sigurnije i uvjerljivije

pobjeđujemo mlade Sinjanke i to rezultatom 17:7.

U finalu dobivamo priliku uzvratiti domaćinima RK Podravka za poraz u srazu za broncu sa prvenstva Hrvatske. Igra se vrlo tvrda utakmica s malo pogodaka u kojoj su naše cure pokazale karakter i čvrstinu, odolijevajući napadima domaćina i bučnom navijanju s tribina. U neizvjesnoj završnici sačuvale su koncentraciju i uspjele pobijediti rezultatom 7:6.

ŽRK Sinj je pobjedom od 25:6 protiv ŽRK Trogir ’58 osvojio treće mjesto.


Za kategoriju 2006. i mlađe proglašene su i najbolje pojedinke turnira Lino za 2018. godinu. Najbolja golmanica bila je Podravkina Tara Tetec, najbolji strijelac bila je igračica Sinja Anđela Mihaljević s postignuta 22 gola na turniru, a najboljom igračicom proglašena je naša kapetanica Antonela Abaza. Nagrade i pehare svim natjecateljicama uručile su igračice prve ekipe Karyna Yezhykava i Dragica Džono.


Plasman ekipa na 2. Lino turniru 2018. djevojčice rođene 2006. i mlađe:

1. RK Sesvete Agroproteinka

2. RK Podravka

3. ŽRK Sinj

4. ŽRK Trogir 58

5. ŽRK Trnina Križ

6. ŽRK Tvin Virovitica





Paralelno s natjecanjem djevojčica 2006., u Sportskoj dvorani Gimnazije Fran Galović odigrane su utakmice za kategoriju djevojčica 2004. i mlađe.


Prvoga dana turnira, naše cure odigrale su dvije utakmice te zabilježile po pobjedu i poraz. U prvoj utakmici uspijevamo okrenuti zaostatak od 5 golova protiv ŽRK Tvin Virovitica te tijesno pobijediti s 14:13.

Drugu utakmicu dana igramo protiv naših starih suparnica ŽARK Split. Ravnopravni smo tek oko dvije trećine prvog poluvremena i nakon toga više ne uspijevamo parirati raspoloženoj vanjskoj liniji Splićanki. U drugom dijelu utakmice, trenerica daje priliku svim curama, stoga je i konačni rezultat velika razlika (13:22) u korist Splita.


Ovo su svi rezultati prvoga dana natjecanja:

RK Podravka – ŽRK Zrinski 24:26

RK Sesvete Agroproteinka – ŽRK Tvin 14:13

RK Podravka –ŽARK Split 27:21

ŽRK Tvin – ŽRK Zrinski 17:20

RK Podravka – ŽRK Tvin 31:19

ŽARK Split – RK Sesvete Agroproteinka 22:13


Drugi dan turnira otvaramo utakmicom protiv domaćina RK Podravka i igramo sličnu utakmicu onoj protiv ŽARK Splita, a konačan rezultat glasio je 26:19.

U posljednjoj utakmici turnira, igrao se liga sustav „svatko sa svakim“, imao izravni dvoboj sa ŽRK Zrinski iz Čakovca za treće mjesto. Kao i na prethodnim utakmicama, loše otvaramo, gubimo 5 razlike i većinu utakmice lovimo rezultatski minus. No, kako utakmica odmiče, igramo sve kvalitetnije, djevojke pokazuju karakter i preokreću rezultat u svoju korist. Pobjeđujemo 21:19 i zasluženo osvajamo treće mjesto na ovom kvalitetnom i jako dobro organiziranom turniru.


Plasman ekipa na 2. turniru Lino 2018. djevojčice 2004. i mlađe:

1. RK Podravka

2. ŽARK Split

3. RK Sesvete Agroproteinka

4. ŽRK Zrinski Čakovec

5. ŽRK Tvin Virovitica


Nagrade i pehare mladim nadama hrvatskog rukometa, najuspješnijim pojedinkama turnira, uručile Magdalena Ećimović i Lea Franušić. Najboljom igračicom u kategoriji djevojčica 2004. i mlađe proglašena je Tena Megerle igračica Podravke, nagrada za najboljeg strijelca uručena je Ani Čukušić iz ŽARK Split, a najbolja vratarka je naša Nika Berend.





Čestitamo curama i trenerima na osvojenim trofejima i na još jednom odlično odigranom turniru.


Recent Posts

See All
bottom of page