top of page

Treće mjesto na Božićnom turniru u Sesvetama

Tradicionalni Božićni turnir, kojeg je po 18. put organizirao naš klub, igrao se 22. i 23.12.2017. godine, kod nas u Sesvetama. Igralo se u dvije dvorane, u Gimnaziji, turnir 2002. godišta, i dvorani u Jelkovcu, turnir 2004. godišta. Nastupile su ekipe iz Crne Gore, Slovenije, BiH, Hrvatske.

Naša ekipa osvojila je treće mjesto.U grupi smo pobijedili ekipu RK Multinorm Cerna rezultatom 12:10. Zatim smo izgubili od ŽRK Dubica (Kozarska Dubica, BiH) 11:13, i na kraju pobijedili RK Lokomotiva 17:14.

U četvrtfinalu smo igrati protiv RK Krim Mercator (Ljubljana, Slovenija), trećeplasirane ekipe iz grupe "B" te se pobjedom 14:12 plasirali u polufinale gdje nas je čekala ekipa RK Rugvica koja je u svojoj grupi imala sve pobjede, a u četvrtfinalu je lagano prošla RK Multinorm Cerna pobjedom 15:7.

U izjednačenoj i dramatičnoj utakmici, RK Rugvica sretno je, nakon izvođenja sedmeraca, prošla u finale. Pri rezultatu 12:12 nismo iskoristili posljednji napad s igračicom više te se prolazak u finale tražio u izvođenju sedmeraca. Sretnije i spretnije bile su cure iz Rugvice, koje su s konačnih 14:13 prošle u finale.


No, naše cure su se brzo pribrale i jednostavnije nego što rezultat pokazuje, u utakmici za broncu, 12:11 pobijedile RK Podravka.

Osim trećeg mjesta osvojili smo i naslov najbolje vratarke turnira, koji je otišao u ruke Lucije Rezo.

Poredak djevojčice: 1. RK Rugvica (HR) 2. RK Lokomotiva (HR) 3. RK Sesvete (HR) 4. RK Podravka (HR) 5. ŽRK Dubica (BiH) 6. RK Krim Mercator (SLO) 7. RK Multinorm Cerna (HR) 8. RK Trešnjevka (HR)


Najbolja strelkinja - Jana Pavlak, (RK Rugvica) Najbolja vratarka - Lucija Rezo, (RK Sesvete) Najbolja igračica - Anđela Žagar, (RK Lokomotiva)
Recent Posts

See All

Comments


bottom of page