top of page

TIJESAN PORAZ OD UMAGA

SD Gimnazije Sesvete, 22.5.2021. 1. HRL, 24. kolo


RK Sesvete Agroproteinka - ŽRK Umag / CFP Umago 23:24 (12:12) Veronika Mamić, Petra Lovrenčević (0/1), Lea Beličev (13/36); Magali Lujić, Mia Tupek (7), Mihaela Bešen (2), Ana Grlić, Petra Krezo, Lara Burić (2), Lucija Cvitanović (2), Mia Brkić (1), Nika Gavrilović, Dorotea Ćoraš, Nera Gunjević, Anja Vida Lukšić (5), Dora Lukić (4), trener: Branko ŠebekBRANKO ŠEBEK, trener RK Sesvete Agroproteinka: Očekivali smo ovakvu utakmicu, Umag je jako kvalitetna ekipa s puno dobrih pojedinki što su pokazale u dosadašnjem dijelu prvenstva, a isto tako na veliko iznenađenje dobila Lokomotivu, pobjednice kupa. Nismo imali previše respekta prema njima, imali smo i mi svoje adute, mladost i poletnost, dosta smo napredovali. Probali smo iskoristiti sve naše kvalitete, nažalost neke greškice su nas koštale na kraju boda. Za dva boda je ipak trebalo malo više. Mislim da nas je povreda Petre Krezo u prvom poluvremenu izbacila iz ritma. U konačnici je nedostajala ona u rotaciji u drugom poluvremenu. Djevojke su napredovale nakon stanke, izuzetno mi je drago da su djevojke pozitivno reagirale i da prihvaćaju sve informacije, vidljivo je to na njihovoj igri i na igri cijele ekipe. Rezultati u proteklom ciklusu daju nam za pravo da se nadamo zadržavanju prvoligaškog statusa što je za ovu sesvetsku mladost itekako dobar i pozitivan rezultat.


MIA BRKIĆ, igračica RK Sesvete Agroproteinka: Odlično smo ušle u utakmicu, skoro cijelo prvo poluvrijeme smo držale vodstvo, bilo je oscilacija, malo su vodile one, malo mi. U drugom poluvremenu malo smo pale. Ozlijedila nam se igračica Petra Krezo u prvom poluvremenu pa je i zbog toga bilo malo lošije. Držale smo se i vraćale, imale smo priliku u zadnjoj minuti doći do boda, izjednačenja, ali, nažalost, nismo iskoristile. Čestitke djevojkama.


IVAN SEVER, pomoćni trener ŽRK UMAG: Hvala na čestitkama. Imamo jedan veliki spoj kvalitete, a pogotovo zajedništva i karaktera u ovoj ekipi koji se ove godine prezentira iz kola u kolo. Igračice maksimalno odrađuju svaki trening i svaku utakmicu. Prava su klapa. Užitak je s njim raditi. Mislim da je to razlog zašto smo ovako dobri i tako visoko. Puno je utakmica bilo u egalu, puno utakmica je bilo zgoditak razlike. To pokazuje karakter ove ekipe. U četvrtak smo imali vrlo jaku utakmicu protiv Lokomotive gdje je bio rat 60 minuta. Imali smo jedan dan pauze, došli smo u Sesvete koje su u naletu stri pobjede u nizu. Znali smo da neće biti lako. Ostali smo bez Tine, u vanjskoj liniji smo imali manju rotaciju, morali smo cijelo vrijeme igrati šest nula s dva pivota što znamo da je komplicirano, obrana je odradila svoje. Ona je naša snaga cijele sezone, a to se ponovilo i u ovoj utakmici. Čestitam svojim igračicama, još jednom i Sesvetama također na lijepoj borbi. Nadam se da se i iduće godine vidimo u prvoj ligi.


INES LISJAK, igračica ŽRK UMAG: Čestitam svojim curama na pobjedi. U četvrtak smo odigrale jednu jako tešku utakmicu u Umagu protiv Lokomotive u kojoj smo se jako puno fizički potrošile i emocionalno ispraznile. Došle smo ovdje odigrati utakmicu s jednom mladom ekipom koja je u uzletu što mi je vrlo drago budući da je to moj bivši klub. Utakmica je bila jako tvrda i teška. Moja ekipa je na kraju pokazala karakter koji nas krasi cijelu sezonu. Osvojile smo dva boda, još jedanput čestitam svojim djevojkama. Čestitam Sesvetama i cijelom klubu na odličnoj utakmici.

Comments


bottom of page