top of page

NAŠA DORA NAJBOLJA SPORTAŠICA SVEUČILIŠTA U ZAGREBU

Povodom Dana Sveučilišta u Zagrebu na Pravnom fakultetu danas su uručena priznanja najboljim sportašima i sportskim ekipama zagrebačkog sveučilišta te pojedincima zaslužnima za razvoj sveučilišnog sporta u akademskoj godini 2017./18. priznanja najboljima uručio je rektor zagrebačkog sveučilišta prof. dr. sc. Damir Boras.


Za najbolju sportašicu Sveučilišta u Zagrebu proglašena je naša Sesvećanka Dora Lukić, koja je sa svojom rukometnom ekipom Ekonomskog fakulteta osvojila naslov hrvatskog sveučilišnog prvaka.


Dora je naša standardna prvotimka, igra na poziciji lijevog krila, a ujedno je i juniorska reprezentativka Hrvatske. U mlađim dobnim kategorijama, na državnom prvenstvu osvajala je nekoliko nagrada (najbolje lijevo krilo i najbolji strijelac).


Rukomet je počela trenirati s 8 godina i članica je RK Sesvete Agroproteinka do svoje 16. godine. Iz Sesveta 2015. godine odlazi u RK Lokomotivu s kojom osvaja Challenge cup. 2017. godine napušta Lokomotivu i odlazi u ŽRK Zrinski iz Čakovca u kojem je odigrala polusezonu, kada se na poziv tajnika kluba vraća u svoj matični klub RK Sesvete Agroproteinka.


Dora je pohađala sesvetsku gimnaziju, a trenutno je redovita studentica treće godine poslovne ekonomije na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu.


Dorin akademski i sportski uspjeh primjer je mladim naraštajima da se može biti vrhunski sportaš i uspješan učenik/student. Volja, ustrajnost i rad uvijek se isplate.
Ponosni na našu Doru, od srca joj čestitamo.

Kommentare


bottom of page