top of page

LOKOMOTIVA PREJAKA ZA NAŠU MLADU EKIPU

Updated: Feb 11, 2021

1. HRL, 14. kolo, SD Gimnazije Sesvete


RK Sesvete Agroproteinka - Rukometni klub Lokomotiva Zagreb 20:38 (12:17)


Lea Zetović, Petra Lovrenčević, Lea Beličev;

Magali Lujić, Mia Tupek (2), Mihaela Bešen, Ana Grlić (1), Petra Krezo (1), Lara Burić (6), Lucija Cvitanović, Lucija Krezo (2), Mia Brkić (2), Dorotea Ćoraš, Anja Vida Lukšić (5), Dora Lukić (1); trener: Branko ŠebekIZJAVE NAKON UTAKMICE


TRENER RK LOKOMOTIVA, NENAD ŠOŠTARIĆ


Gospodine Šoštariću, molim Vas komentar utakmice.

"Mi smo slabije ušli u obranu, razlog tome je hladnija dvorana od one u kojoj treniramo. S vremenom je sve došlo na svoje, razlika je u kvaliteti igre. Sesvete su u jednoj fazi igre ušle u crnu rupu, a mi imamo daleko veći broj igračica koje možemo rotirati. Želim Sesvetama puno uspjeha u nastavku borbe za očuvanje prvoligaškog statusa. Neophodno je da imamo još prvoligaša u Zagrebu. Želim da se Sesvete nastave razvijati u smjeru u kojem idu I da to bude za boljitak rukometa općenito."


Kako motivirate svoje igračice za ovakve utakmice gdje su “bodovi” već unaprijed upisani?

"Teško, u početku utakmice svi su bili začuđeni kada smo primali golove, to je normalno. U prosjeku, nakon dvanaest-trinaest kola koliko smo odigrali, pobjeđujemo +19. Iz utakmice u utakmicu pokazujemo svoju ozbiljnost, snagu i širinu. Treba zanati da je postava koja je igrala u zadnjem dijelu utakmice godište 2001., 2002., 2003. i 2004. Mladim igračicama dajemo šansu u situacijama kada se uz bolje igračice mogu pravilnije razvijati. Teško se mlada igračica može razvijati u okruženju kojem su sve iste kao i ona. Mlada igračica mora igrati s boljima da bi bolja igračica učinila mladu igračicu boljom, zakonitost je to koja nije čudna."


LUCIJA BEŠEN, GOLMANICA RK LOKOMOTIVA


Lucija, kako je igrati na svom terenu u Sesvetama?

"Uvijek se lijepo vratiti ovdje i igrati, poseban je to osjećaj. Utakmica je završila u našu korist, no mislim da je ekipa Sesveta ušla jako dobro u utakmicu, borbeno i čvrsto. Pokušale su se oduprijeti našoj obrani, lakim i brzim golovima. U prvom poluvremenu Sesvećanke su bile uspješnije, a u drugom su pale, vjerojatno zbog slabije fizičke spremnosti, možda i zato što su mlađe igračice. Nadam se da će u sljedećim utakmicama biti bolje."


Jeste li zadovoljni svojim obranama? Bilo ih je puno.

"Naravno, uvijek može bolje. Sve u svemu sam zadovoljna."

…………………………………………………………………………………………………………


TRENER RK SESVETE AGROPROTEINKA, BRANKO ŠEBEK


Gospodine Šebek, molim Vas osvrt na ovu utakmicu.

"Zadovoljan sam s većim dijelom prvog poluvremena, pružili smo ozbiljan otpor odličnoj ekipi Lokomotive. Čestitam im na pobjedi. Za malo više treba se dignuti fizički, u sljedećim utakmicama bitno je steći iskustava da se može igrati ravnopravno s jednim od naših najboljih klubova."


Vidljivo je da se ekipa Sesveta diže u posljednjih nekoliko utakmica, djevojke napreduju u igri.

"Istina je, vjerujem da ćemo u sljedećim utakmicama isto rasti. Vidi se da djevojke žele slušati, vjerujem da će se radom i utakmicama kvaliteta podizati."


ANJA VIDA LUKŠIĆ, IGRAČICA RK SESVETE AGROPROTEINKA


Anja, molim Vas osvrt na utakmicu s Lokomotivom, svojim bivšim klubom.

"Počele smo dosta dobro, odupirale smo se. Cijelo prvo poluvrijeme igrale smo s puno snage. Pokušale smo dati sve od sebe, no vidi se da su igračice Lokomotive iskusnije i kvalitetnije, ipak su one reprezentativke, većinom. Mi smo mlade, imamo potencijala rasti, puno nam još treba snage i iskustva."

Comentarios


bottom of page