top of page

DOBAR OTPOR, ALI I (OČEKIVANI) PORAZ OD LOKOMOTIVE

1. HRL za žene, 6. kolo, SD Gimnazije Sesvete, subota 16.10.2021.


RK Sesvete Agroproteinka - RK Lokomotiva 20:35 (10:18) Lea Zetović (6/23), Lea Beličev (5/23); Magali Lujić (2), Mia Tupek (5), Mihaela Bešen (1), Ana Grlić, Magdalena Janković Miloš, Lucija Krezo (1), Mia Brkić (2), Nika Gavrilović (4), Nera Gunjević (3), Lara Zovko, Dorotea Ćoraš, Sara Jukić, Lana Jurina (2), Tomica CurićIzjave aktera nakon utakmice


DAVOR ROKAVEC, trener RK Sesvete Agroproteinka: Sad mi ostaje da se opet vratim na onu srijedu gdje sam rekao da mi igrom rastemo iz utakmice u utakmicu i sve bolje igramo. Međutim, ono što nam se dogodilo u srijedu sa Zrinskim je valjda neki fenomen i srećom nije utjecalo na nas, jer smo nastavili igrati dobro i pružili smo dostojan otpor Lokomotivi. Rezultatski je ta razlika koja je, jer je takva razlika objektivno i je. Mislim da i trener Šoštarić može biti zadovoljan, jer je morao držati skoro kompletnu postavu pedeset minuta, pružili smo mu dostojan otpor. A s te naše strane dobro je, samo se nadam da nismo ostali bez Lujić, nekakva ozljedica je u pitanju, s optimizmom se možemo pripremati za sljedeće kolo u Osijeku.


LEA ZETOVIĆ, igračica RK Sesvete Agroproteinka: Prvo želim čestitati svojim curama i suparničkoj ekipi. Mislim da smo odigrali zanimljivu utakmicu i vrijednu za pogledati. U korist Lokomotive presudilo je iskustvo i više igranja ozbiljnih utakmica. Mislim da će s vremenom naša igra još napredovati, da ćemo pokazati da znamo i da smo vrijedna mlada ekipa.


NENAD ŠOŠTARIĆ, trener RK Lokomotiva Uvjerljiva i očekivana pobjeda, no ja uvijek tvrdim da svaka utakmica koja se igra u gradu Zagrebu je derbi, uvijek ekipa koja je slabija, bez obzira na položaj na tablici, daje i više od svog maksimuma u takvim utakmicama. Sesvete su ekipa koja ima glavu i rep, mlade su, još trebaju vremena da odrastu u toj konačnici, ali imaju sustav igre i u obrani i sustav igre u napadu. Mi smo kvalitetnija ekipa od njih, to je činjenica, ali ja vjerujem da će Sesvete svoj osnovni cilj, ostanak u ligi, vrlo lako ostvariti. Što je presudilo današnju utakmicu? Mislim da smo u kompletu kvalitetnija ekipa, jedna od varijanta je da ipak Sesvete nemaju šut izvana, da moraju jao puno lopti gurati na liniju, na krila i na pivotmena, i ako se ta obrana odigra dosta kvalitetno, a mi imamo dva izuzetno dobra golmana, onda se to može i zaustaviti. Jedino je kvaliteta presudila i nema tu nekih specijalnih detalja „ovo ili ono“, igralo se dobro, i za to svojim curama kažem da je to za ocjenu 3, ali za ono što mi želimo, moramo još dalje raditi i moramo sigurno biti više mentalno fokusirani.


LARA BURIĆ, igračica RK Lokomotiva Kao prvo željela bih zahvaliti svojim curama na dobroj igri, a Sesvetama na jako dobrom otporu. Bilo mi je jako drago nakon duže vremena ući ponovno u ovu dvoranu u kojoj sam započela svoju rukometnu karijeru i ponovno zaigrati ovdje. Drago mi je da kući nosimo da boda. Nastavljamo dalje s ciljem da do kraja sezone ostanemo na prvom mjestu i da osvojimo prvenstvo.

Comments


bottom of page